Storleksguide för ringar

Här kan du läsa allt om ringstorlekar som passar dig bäst

Att hitta rätt storlek för din ring är avgörande för att säkerställa både komfort och stil. Med vår omfattande storleksguide kan du enkelt navigera bland olika ringstorlekar och hitta den som passar dig bäst. Oavsett om du är van att bära ringar eller ska köpa din första, är det viktigt att ha rätt storlek för att undvika att den antingen sitter för löst eller är för tight.

Vår guide tar dig genom enkla steg för att mäta din fingerstorlek och konvertera den till den mest använda internationella storlekssystemet. Med noggranna mätningar och omvandlingstabeller för USA, Storbritannien och Europa, är du redo att navigera bland olika storlekar med självförtroende och säkerhet.

 1. Mät din fingerstorlek: Använd en mjuk mätband eller en bit snöre för att mäta omkretsen av fingret där du vill bära ringen.

 2. Konvertera omkretsen till ringstorlek: Om du använder ett mätband, mät omkretsen i millimeter och jämför med en storlekstabell. Om du använder snöre, mät längden och jämför med en tabell för att få din storlek.

 3. Anpassa storleken: Ringar kan behöva justeras för att passa perfekt. De flesta juvelerare erbjuder ringstorlekar eller justeringstjänster.

 4. Tänk på bredden: Bredare ringar känns ofta tightare än smalare ringar, så du kanske behöver gå upp en storlek om du väljer en bredare design.

 5. Prova på olika tidpunkter: Dina fingrar kan ändra storlek beroende på tid på dagen och temperatur, så prova gärna ringar på olika tidpunkter innan du köper.

 

Här är en allmän internationell storlekstabell för ringar:

 • Storlek 5 (US): Storlek J (UK), Storlek 49 (EU)
 • Storlek 6 (US): Storlek L (UK), Storlek 51.5 (EU)
 • Storlek 7 (US): Storlek N (UK), Storlek 54 (EU)
 • Storlek 8 (US): Storlek P (UK), Storlek 56.5 (EU)
 • Storlek 9 (US): Storlek R (UK), Storlek 59 (EU)
 • Storlek 10 (US): Storlek T (UK), Storlek 61.5 (EU)
 • Storlek 11 (US): Storlek V (UK), Storlek 64 (EU)
 • Storlek 12 (US): Storlek X (UK), Storlek 66.5 (EU)

Om du är osäker på vilken storlek som passar dig eller den personen du tänker ge gåvan till, har vi ett brett utbud av ringar med öppen design och justerbara funktioner. Dessa ringar är perfekta för att ge lite extra utrymme och kan enkelt justeras för att passa olika fingerstorlekar. Med en öppen design behöver du inte oroa dig för att få exakt rätt storlek, vilket gör dem till ett utmärkt val för gåvor eller när du själv är osäker på storleken. 

Vi har flera sidor med inspiration, steg-för-steg-guider och användbara tips. Klicka här för att läsa mer.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.